WE STREVEN NAAR OPTIMALE SMAAK

Uit onvrede met de smaak van het vlees bij de slager, maken wij puur vlees zonder toevoegingen en lichaamsvreemde stoffen

RUNDVLEES

Smaak
We streven vooral naar een optimale smaak. Onze manier van houden is daarop gericht. Dit begint met de keuze van de juiste rassen. Omdat het perfecte ras niet bestaat, kruisen we met meerdere rassen om de optimale smaakcombinatie te krijgen. Smaken verschillen, maar kenners weten dat in vlees vet moet zitten. Gemarmerd vlees waaruit het vet smelt tijdens de bereiding. Hiervoor gebruiken we vooral het  Aberdeen Angus ras. Onze dieren krijgen alleen maar gras en hooi. Geen krachtvoer of mais. Hierdoor groeien ze langzamer en worden ze minder zwaar, maar omwille van de smaak nemen we dat voor lief. We willen een koe die gemakkelijk te houden is en daardoor zonder veel hulp door het leven kan. Medicijnen en krachtvoer gebruiken we niet. Onze dierenarst koopt bij ons het vlees. Dat is toch een mooi compliment. 

Stal
In het winterseizoen halen we de dieren naar binnen. We huisvesten ze in een potstal met strobedding. De laatste 5 jaar hebben we slechts één keer antibiotica gebruikt: bij een koe die een keizersnede moest ondergaan. Al het vlees dat we aan onze eigen klanten leveren, is gegarandeerd vrij van antibiotica, geneesmiddelen of andere toevoegingen. 

Slacht
Het slachtproces is eveneens van groot belang. We laten de dieren lang rijpen in de koeling - het zogenaamde dry-aging - voordat we het versnijden en verpakken. Hierdoor komen de smaken en de malsheid optimaal tot hun recht. Omdat we geen kleurstoffen toevoegen, is het vlees minder rood. De pakketten die we verkopen wegen ongeveer 10 KG en zijn samengesteld uit alles wat er aan een koe zit en eetbaar is. 

Bereiden en genieten
Dat is het enige wat onze klanten zelf moeten doen. Maar de meeste zijn culinaire liefhebbers. Dat kunnen we dus gerust aan ze overlaten.