DE vrijthof - index- Keutercross

Wij selecteren onze fokdieren op basis van een eigen index: De Vrijthof Index (DVI). Het kerndoel is arbeidsgemak en toch een zwaar en mooi schaap

 

BLOEDLIJNEN Suffolk

Bijna alle Nederlandse Suffolk dieren stammen af van Engelse en Schotse importen. Bij collegafokkers zoeken wij naar bloedlijnen die bij ons een aanvulling betekenen. Wij selecteren niet alleen op het uiterlijk. Uiterlijke kwaliteiten en de conditie van het schaap zijn nauw met elkaar verbonden, maar tonen niet de erfelijke aanleg van een dier. Het kopen van de juiste rammen is niet gemakkelijk. Steeds vaker zetten we eigen rammen in die zich in ons systeem bewezen hebben. 

 

 

BLOEDLIJNEN PP Dorset

Via aankopen in Nederland hebben we Poll Dorsets van Terpstra uit Tzum als basisooien. Als start voor het KeuterCross concept starten we met 2 oudere ooien en 3 jonge zelf gefokte ooitjes.  

 

BLOEDLIJNEN charolais

In 2021 zetten we op zowel de zuiver Suffolks als op de zuiver Poll Dorsets een Charolais ram in. Deze komt van de toonaangevende fokker Harry de Vlieger uit Hulst. (Zeeland) De vader is de Engelse ram Bronwyd Upperclass. Hij heeft bij Harry de Vlieger een geweldige lammergroep afgeleverd.